DB Interieurarchitectuur

Interieurarchitectuur


Jolien De Backer

Werkwijze

Wij starten vaak bij een interieur audit om daarna het interieur te ontwerpen, de aannemers te selecteren en aan te sturen, en finaal alle details van het interieur te finaliseren.

Interieur audit

Voor klanten die willen weten hoe ze hun interieur kunnen optimaliseren, zonder daarom direct een engagement voor ontwerp, coördinatie en inrichting aan te gaan. Het interieur wordt kritisch doorgelicht, wij geven concreet en to-the-point interieuradvies en maken een adviesverslag met ontwerpschetsen.

Lees meer

Interieurontwerp

In eerste fase adviseren wij onze klanten hoe ze van hun idee een droominterieur kunnen maken. Daarbij doen we een kritische doorlichting van de klant en zijn interieur. Er wordt een voorontwerp en een kostenraming opgemaakt. Na goedkeuring volgt een definitief ontwerp, waarbij alle componenten en alle plannen in detail worden uitgetekend

Lees meer

Coordinatie aannemers

Wij coördineren alle administratieve taken en alle werkzaamheden van onderaannemers, zoals: afbraakwerker, aannemer, metser, loodgieter, electricien, chauffagist, schrijnwerker, vloerder, keukenbouwer, badkamerbouwer, haardenzetter, alarminstallateur of schilder. Daarbij zijn wij een uniek aanspreekpunt die alle zorgen voor de klant uit handen neemt.

Lees meer

Interieurinrichting

Wij personaliseren en decoreren het interieur met: meubilair, raamstoffering, tapijten, verlichting, audio-video, tafel- en bedlinnen, kunstwerken, accessoires, ... Daarbij doen we beroep op merkfabrikanten, of gaan we meubilair op maat ontwerpen. Kleuren, stoffen, licht en materialen komen nu samen in één harmonieus geheel.

Lees meer

Benieuwd naar hoe uw interieur er kan uitzien,
zonder verdere verplichtingen naar uitvoering?

Bestel hier uw interieur audit of ontwerp

Team

Jolien De Backer (1990°) studeerde af als Master in de Interieurarchitectuur aan de Faculteit Architectuur, Campus Sint-Lucas te Gent. Na enkele jaren ervaring bij verschillende bureaus en in de beurzenwereld, die ze opdeed tijdens haar studies, richt ze nu haar eigen bedrijf op, DB Interieurarchitectuur.

Door haar onafhankelijkheid hoeft ze zich niet aan vooropgestelde ontwerplijnen te houden, zoals in grote interieurbureaus. Hierdoor kan ze de wensen en eisen van haar klanten vooropstellen. Met haar oog voor detail en gedrevenheid gaat ze samen met u op zoek naar uw ultieme droominterieur.

Jolien's blog

vorige | volgende

Small Houses - Big Ideas

Architecten: Sculp[IT] Architecten BVBA & Stubeco BVBA
Wat: Smalste woning van Antwerpen (2,40 M breed)
Locatie: Antwerpen, België
Wanneer: 2006

Dat de Belg geboren is met een baksteen in de maag hoeven we u waarschijnlijk niet meer te vertellen. Een eigen woning, is en blijft één van de grootste dromen van de Vlaming. Ook de jongere generatie heeft nog steeds die baksteen in de maag. Hierin verschilt ze amper van die van haar ouders.

Wat er wel verandert is, is het woonoppervlak. In de toekomst gaan we steeds kleiner gaan wonen. Dit heeft o.a. te maken met de schaarste, duurdere en vooral kleiner wordende bouwgronden. Maar ook met comfortabeler en energiebewuster willen gaan wonen. Kleiner wonen is dus dé nieuwe trend.

Als je hiervoor inspiratie wil opdoen, moet je in Japan zijn. Door de grote populatie, zijn “small houses” of “micro houses” een echte must. En deze zijn niet enkel een parel aan de buitenkant, maar vóóral ook aan de binnenkant. Interieurarchitectuur op zijn best, want alles moet er hoe dan ook in passen.

Maar ook in eigen land zijn hiervan prachtige voorbeelden te vinden. Zo vindt je er één in de Huikstraat te Antwerpen, met zijn 2,40 meter breed, is het de smalste woning van de stad. Deze woning heb ik voor mijn Masterproject mogen gaan bezoeken en heeft absoluut een sterke indruk nagelaten. De volledige glazen gevel, de spiltrap die van op het gelijkvloers tot op het dak doorloopt waar je kan baden met zicht op Antwerpen en natuurlijk de rondleiding zelf, gegeven door de Architecten en eigenaars van het pand.

De beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk benutten, met alle comfort en functionaliteit, ook hiervoor staat DB Interieurarchitectuur garant. Er zijn vijf pijlers waarmee wij steeds rekening houden bij het inrichten en ontwerpen van kleine ruimtes of woningen.

(DAG)LICHT / MATERIAALKEUZE / VIDES OF OPENINGEN / TUSSENNIVEAUS / MULTIFUNCTIONALITEIT

 

Enkele Japanse Micro-Houses:

  • The Split House aka 63,02° - Jo Nagasaka + Shemata Architecture Office
  • Spiral Window House - Alphaville Architects
  • Yasuhiro Yamashita + Tanaka Hirokaz

 

 

Binnenkijken bij Dental Angels

Architecten: YLAB Architecten
Wat: Tandartspraktijk - Dental Angels (108 m²)
Locatie: Sant Andreu - Barcelona - Spain
Wanneer: 2014

Qua gedachtegang  en ontwerp ligt dit project volledig in de lijn van DB Interieurarchitectuur.

Het project bevat een lang, smal pand dat dient ingericht te worden als tandartspraktijk. De eisen van de eigenaar, een jonge dokter, waren de volgende. Doordat in het pand verschillende functies zouden plaatsvinden, zowel publieke als meer private, mochten ze geen aparte hokjes vormen, maar dienden ze in elkaar over te vloeien en moesten ze zo groot mogelijk ogen. De verschillende zones moesten een moderne en cleane look krijgen en de charme en liefde voor zijn vak weerspiegelen.

YLAB Architecten heeft hier voor een organische vorm gekozen die door het hele pand doorloop, alsook de indirecte verlichting.

Zo creëert men het effect van een grote ruimte en een witte kleur werd gekozen als basiskleur, met toevoegingen van gouden en lichtblauwe accenten.

Functionaliteit, wat een van DB’s prioriteiten is in een ontwerp, wordt hier ook volop toegepast. Zo worden de scheidingen tussen de verschillende zones, met elk hun eigen functie, steeds gebruikt als opbergwanden.